Kongen fortsatt på sykehus – kronprinsparet til Finsehytta

Kong Harald fikk nylig besøk av Tanzanias president Samia Suluhu Hassan hjemme i Norge. På ferie i Malaysia er han blitt syk og er innlagt på sykehus der med en infeksjon. Foto: Cornelius Poppe / POOL / NTB
Kong Harald fikk nylig besøk av Tanzanias president Samia Suluhu Hassan hjemme i Norge. På ferie i Malaysia er han blitt syk og er innlagt på sykehus der med en infeksjon. Foto: Cornelius Poppe / POOL / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongehuset har onsdag morgen ingen nye opplysninger om kong Haralds helsetilstand. Mens han er innlagt på sykehus i Malaysia, reiser kronprinsparet til Finse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongehusets presseavdeling viser til pressemeldingen fra tirsdag når det gjelder kongens helsetilstand. De bekrefter overfor NTB at kronprinsparets tur til Finse på Hardangervidda går som planlagt.

Flere norske medier har vært i kontakt med sykehuset Sultanah Malihai, men så langt er det ikke kommet noen uttalelse om kongens situasjon derfra.

Til VG og Aftenposten bekrefter sykehuset imidlertid at kong Harald er innlagt der, og at den malaysiske helseministeren vil komme med en uttalelse.

Uvisst om uttalelse

Dagbladet har imidlertid vært i kontakt med helseministerens kontor, som sier at de ikke har en kommentar – og at de heller ikke har planer om å uttale seg.

Aftenposten har også vært i kontakt med det malaysiske helsedepartementet, som foreløpig ikke vil kommentere situasjonen.

Tirsdag opplyste Kongehuset at kong Harald er innlagt på sykehus med en infeksjon. Han får oppfølging av både norsk og malaysisk helsepersonell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Kongen får salen til å le

Programmet uendret

Landets statlige nyhetsbyrå Bernama skriver at han er innlagt på en kongesuite på sykehuset. Denne opplysningen får ikke VG bekreftet av sykehuset.

Kronprinsparet følger sitt oppsatte program og reiser til Finse for å besøke Røde Kors onsdag. Der avholdes Finsekurset, som utdanner aksjonsledere for søk- og redningsaksjoner i Norge på vinterstid.

Kong Haralds første post på programmet er statsråd fredag 8. mars, altså om en drøy uke. Så langt er det ikke gjort noen endringer med programmet.

Kongen har vært sykmeldt flere ganger de siste åra, senest med en luftveisinfeksjon i januar i år. Han holder fast på at han skal være konge livet ut og ikke abdisere, slik Danmarks dronning nylig gjorde.