Politiet om drapene i Sørfold: – Drapene ble begått med kniv

Politiadvokat Kristine Pedersen på tirsdagens pressekonferanse om status i etterforskningen av drapene i Sørfold, natt til første nyttårsdag.
Politiadvokat Kristine Pedersen på tirsdagens pressekonferanse om status i etterforskningen av drapene i Sørfold, natt til første nyttårsdag. Foto: Jan Langhaug / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

19-åringen som er siktet for å ha drept sin egen mor og stefar før han tok sitt eget liv natt i Sørfold natt til første nyttårsdag, brukte kniv under drapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når det gjelder drapsvåpenet har politiet undersøkt og bekreftet at alle de tre avdøde av knivskader, og at det ble brukt to kniver i hendelsen, sier politiadvokat Kristine Pedersen i en pressekonferanse tirsdag.

Politiet mener én av knivene ble brukt til å ta livet av stefaren, Terje Åsmund Nordhei (46), og moren, Elin Nordhei Bordi (46). Samme kniv ble også brukt til å skade siktedes lillesøster på elleve år, mens den andre kniven ble brukt av den siktede mannen (19) til å ta livet av seg selv.

Hendelsen skjedde i en privatbolig i Sørfold kommune i Nordland natt til første nyttårsdag.

Kamp på soverommet

Etterforskningen har også avdekket at Nordhei ble drept først på foreldrenes soverom, og han døde trolig raskt. Dette skjedde trolig mellom 4.30 og 4.50 natt til første nyttårsdag.

– Deretter drepte siktede Elin Nordhei Bordi. Dette skjedde også inne på soverommet til foreldrene. Politiets etterforskning har slått fast at det oppsto kamp mellom siktede og moren før hun døde, sier Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens dette skjedde, våknet den yngste søsteren på elleve år av bråket inne på foreldrenes soverom, som var vegg i vegg med hennes eget soverom. Da hun gikk for å se hva som skjedde, ble også hun angrepet og påført knivskader, mener politiet.

Samtidig som dette skjedde, våknet søsteren på 16 år av bråket i etasjen over og løp for å se hva som skjedde. Den 16 år gamle søsteren traff på siktede og snakket med ham før hun bestemte seg for å løpe ned, låse seg inne på et bad og ringe nødnummeret, ifølge Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ingen andre måter

Politiadvokaten forklarer at etterforskningen bygger på kriminaltekniske undersøkelser av åstedet, analyser av spor, midlertidige obduksjonsrapporter og avhør med de to søstrene til 19-åringen.

– Fra politiets side er det i denne saken avklart at det ikke blir tatt ut noen tiltale eller at det blir noen rettssak, sier Pedersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for pressekonferansen tirsdag er et sterkt informasjonsbehov, ifølge politiet i Nordland.

Pedersen påpeker at det har spredt seg rykter om hva og hvordan hendelsen utspilte seg, men understreker at det ikke er noe i deres etterforskning som tyder på at hendelsen natt til 1. januar i år har skjedd noen annen måte.

Ikke ferdig etterforsket

Delen av etterforskningen der de undersøker 19-åringens helsebakgrunn, er ikke ferdig, opplyser Pedersen.

Politiet har også gått igjennom elektroniske beslag og avhørt en rekke personer i siktedes omgangskrets, både familie, venner og kolleger. Per nå har de ingen indikasjoner på at hendelsen var planlagt.

– Det kan lite trolig gis endelige svar når det kommer til hvorfor dette skjedde, sier Pedersen.

Hun sier også at det ikke er noe som tyder på at det har vært innblandet noen andre rusmidler enn alkohol.

– Vi vet at det har blitt drukket alkohol i forbindelse med nyttårsfeiring, men vi har ingen indikasjoner på at noen har vært overstadig beruset.