Skattemeldingen kommer fra 7. mars

Årets første skattemeldinger kommer 7. mars.
Årets første skattemeldinger kommer 7. mars.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste skattedatoene du må huske i 2024. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets skattemelding nærmer seg. Fra torsdag 7. mars sender Skatteetaten ut skattemeldingen for lønnsmottakere, pensjonister og næringsdrivende. Dette gjør de frem til 22. mars.

– Du får beskjed når din skattemelding er klar. Fristen for å levere skattemeldingen for lønnsmottakere og pensjonister er 30. april. Dersom du ikke leverer, bruker vi opplysningene vi har om deg i den forhåndsutfylte skattemeldingen, sier Sindre Lindstrøm Andersen, rådgiver og veileder i Skatteetaten, til ABC Nyheter.

Skatteoppgjøret kommer fortløpende

Hvis man skulle slite med å levere skattemeldingen innen fristen, er det mulig å søke om utsettelse på Skatteetatens sider. Da kan man få forlenget fristen til 31. mai.

Fristen for å levere skattemeldingen for næringsdrivende og selskaper er 31. mai. Her er det også mulig å søke en måneds utsettelse.

Etter man har levert skattemeldingen, vil man få etter hvert motta et skatteoppgjør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi sender ut skatteoppgjør fortløpende, og de fleste har mottatt skatteoppgjøret før sommeren.Hvis du ser at du får restskatt, kan du betale inn denne før 31. mai og slippe å betale renter, sier Andersen.

Mange sjekker ikke

I fjor fikk nesten tre millioner nordmenn igjen på skatten. De fikk totalt tilbakebetalt nesten 34 milliarder kroner. 918.000 nordmenn fikk restskatt på til sammen 42,9 milliarder kroner, opplyser Andersen.

Skatteetaten opplyser at de ikke har eksakte tall på hvor mange som ikke åpnet skattemeldingen sin i fjor fordi de sender ut skattemeldingen digitalt og på papir.

– Tidligere undersøkelser har vist at omtrent 500.000 ikke sjekker skattemeldingen sin. Dette har i stor grad dreid seg om personer som har enkle økonomiske forhold, som for eksempel studenter med liten inntekt og få fradrag, sier Andersen.