Hjemfarten etter vinterferien er godt i gang: – Nesten mindre trafikk enn vanlig

Det var kø på de vanlige stedene søndag ettermiddag, men ifølge Statens vegvesen flyter trafikken overraskende greit. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB
Det var kø på de vanlige stedene søndag ettermiddag, men ifølge Statens vegvesen flyter trafikken overraskende greit. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange skal hjem fra fjellet etter vinterferien, men søndag ettermiddag flyter trafikken overraskende greit, ifølge Statens vegvesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere søndag ba Vegvesenet folk om å beregne god tid på veiene, men godt føre og få hendelser gjør hjemfarten overkommelig.

– Det har nesten vært mindre trafikk enn vanlig, sier trafikkoperatør Gry Solli i Statens vegvesen til NTB.

Hun mener trafikken foreløpig denne vinterferiesøndagen har vært akkurat som søndager ellers.

Kø på de vanlige stedene

Solli forteller at det er litt kø på flere av de faste stedene, blant annet på E6 fra Fåberg mot Biri, samt fra Hønefoss mot Sollihøgda.

I tillegg har det vært kø mellom Langsetkrysset og Minnesundbrua ved Eidsvoll. Årsaken er at ett felt i retning Gardermoen er stengt på grunn av en skade i veibanen. Trafikkoperatøren opplyser at dette feltet mest sannsynlig ikke åpner igjen søndag.

Dette kunne potensielt ført til langt mer kø enn normalt, men Solli gir ros til trafikantene som har fulgt Vegvesenets oppfordringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har anbefalt å kjøre om riksvei 4 eller annen alternativ omkjøringsrute. Trafikken har spredt seg fint, så folk har vært flinke til å følge med, sier Solli.

Dobbel elgstans

Langs E6 ved Vinstra har elgtrøbbel preget trafikken. Først ble Teigkamptunnelen stengt noen timer på grunn av en elg innenfor viltgjerdet. Denne ble tatt hånd om av viltnemnda.

Kort tid etter ble Hundorptunnelen litt lenger sør stengt etter en ny elgobservasjon. Den beveget seg etter hvert ut i skogen igjen, og tunnelen kunne åpnes for trafikk.

Saken oppdateres