Statens vegvesen ber folk beregne god tid til hjemfarten fra vinterferien

Det kan bli kø på de mest populære hjemfartsårene fra fjellet, men foreløpig ser det rolig ut, melder Statens vegvesen. Foto: Paul Kleiven / NTB
Det kan bli kø på de mest populære hjemfartsårene fra fjellet, men foreløpig ser det rolig ut, melder Statens vegvesen. Foto: Paul Kleiven / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag er siste dag i vinterferien for store deler av Sør-Norge. Det kan bety travle veier. Statens vegvesen ber bilister beregne god tid til hjemturen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når er det vinterferie 2024?

I uke 8 har Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Telemark, Agder, Vestland utenom tidligere Hordaland og enkelte kommuner i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag vinterferie.

I uke 9 er det vinterferie for Innlandet, Buskerud, Rogaland, Vestland utenom Sogn og Fjordane, Nordland, Troms og Finnmark.

Oppfordringen kommer til tross for fine kjøreforhold i store deler av landet. Vegvesenet melder om åpne fjelloverganger og bare veier. Likevel kan det bli køer.

– Det er alltid vanskelig å si hvordan trafikken blir. Det kan være at alle kommer samtidig, eller at de har spredt seg, sier trafikkoperatør Hilde Bjørnstad i Statens vegvesen til NTB.

Hun tror trafikken vil ta seg opp utover ettermiddagen, derfor ber hun bilistene være forberedt på at det kan ta lenger tid å komme seg hjem. Foreløpig ser det ut til å flyte bra på veiene.

– Vi har ikke noen meldinger om spesielle problemer så langt i dag, jeg vil tro at det er rimelig gode forhold på veiene, sier Bjørnstad.