Skuespiller Tommy Karlsen døde av blodpropp i lungen

Tommy Karlsen Sandum blir fredag bisatt i Paulus Kirke i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB / POOL
Tommy Karlsen Sandum blir fredag bisatt i Paulus Kirke i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB / POOL Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespiller Tommy Karlsen Sandum døde av blodpropp tidligere denne måneden, 48 år gammel. Fredag ble han bisatt i Paulus kirke på Grünerløkka i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Vår kjære, kjære Tommy. Alltid savnet, aldri glemt», står det på hans minneside.

Artister som Jarle Bernhoft, Ingrid Olava og Tuva Syvertsen opptrådte i bisettelsen, skriver VG.

Karlsen Sandum døde tirsdag 6. februar. Presten innledet bisettelsen med å si at 48-åringen døde av blodpropp i lungen, ifølge VG. 48-åringen hadde noen dager i forveien falt på isen. Det førte til smerter i brystet og tung pust de siste dagene han levde, fortalte presten.

Karlsen Sandum er kanskje best kjent for sin rolle som Proffen i filmene om «Pelle og Proffen» der Håvard Bakke gestaltet rollen som Pelle. Filmene var basert på bøkene til forfatter Ingvar Ambjørnsen.

I bisettelsen framførte 48-åringens gamle venn Håvard Bakke en versjon av Dumdum Boys-låten «Englefjes», som ble en hit i forbindelse med «Pelle og Proffen».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karlsen Sandum hadde en lang og variert karriere. Han spilte også karakteren Arne i TV-serien «Lilyhammer» gjennom flere sesonger. I tillegg hadde han roller i TV-serier som «Hotel Cæsar», «Fox Grønland» og «Det tredje øyet». I tillegg lånte han stemmen sin til en lang rekke tegnefilmer, spilte i teaterstykker og leste også inn lydbøker.