17-åring til sykehus etter vold på skole i Kongsvinger

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 17-åring får behandling på sykehus etter en voldshendelse på Sentrum videregående skole i Kongsvinger fredag. Tre elever er siktet for grov kroppskrenkelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge politiet er det snakk om en voldsepisode mellom flere gutter, skriver avisa Glåmdalen.

– Tilstanden til fornærmede er stabil. Det er det jeg kan si per nå. Men dette er en alvorlig hendelse som politiet prioriterer høyt, sier politiadvokat Hildegunn Tronsli til avisen.

To 17-åringer og en 18-åring er siktet for grov kroppskrenkelse, opplyser Tronsli.

Hvor alvorlig skadd den fornærmede 17-åringen er, ønsker ikke politiet å si. Politiet ønsker heller ikke å si noe om motivet for volden.

På grunn av helsetilstanden er den fornærmede 17-åringen foreløpig ikke avhørt. De tre siktede har ennå ikke tatt stilling til straffskyld. Alle de siktede har fått oppnevnt forsvarere og er tatt hånd om av barnevernet. Den siktede 18-åringen er satt i arrest, men det er foreløpig ikke planlagt varetektsfengsling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jostein Løken, som forsvarer én av de to 17-åringene, ønsker ikke å gå inn på hvordan siktede stiller seg til siktelsen.

– Det kan jeg ikke kommentere fordi etterforskningen er i en så tidlig fase, og det er også hensyntatt når man er under 18 år og i en så ung alder, sier Løken.

Forsvarer for den andre 17-åringen, Iren Coucheron Johnsen, sier hun foreløpig ikke ønsker å kommentere siktelsen.