Widerøe håper å starte opp flytrafikken igjen

Et Widerøe fly på Kirkenes lufthavn. Uværet i Nord-Norge førte til at alle flyselskapets flyginger nord for Trondheim var innstilt mandag, men tirsdag tar Widerøe sikte på å være i lufta igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Et Widerøe fly på Kirkenes lufthavn. Uværet i Nord-Norge førte til at alle flyselskapets flyginger nord for Trondheim var innstilt mandag, men tirsdag tar Widerøe sikte på å være i lufta igjen. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Widerøe-flyene tar sikte på å lette som planlagt tirsdag etter at gårsdagens uvær i Nord-Norge tvang flyselskapet til å innstille en rekke avganger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvis du ikke får annen beskjed, møt opp på flyplassen som normalt, sier pressevakt Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe til Dagbladet.

– I motsetning til i går tar vi sikte på å starte flytrafikken der været tillater det i dag. Vi gjør lokale vurderinger av værsituasjonen, sier hun.

Mandag ble alle selskapets flyginger nord for Trondheim innstilt som følge av uværet i Nord-Norge.

Carlsen understreker imidlertid overfor NRK at til tross for at tirsdagens vær kan bli mildere enn mandagens, har Widerøe begrensninger med tanke på fly og vindstyrke. Hun ber om forståelse fra reisende.

– Det kan være ulike forhold fra flyplass til flyplass, sier hun til rikskringkasteren.