Prinsesse Ingrid Alexandra er klar for førstegangstjeneste: – En fin erfaring

Prinsesse Ingrid Alexandra ankommer førjulsgudstjeneste for frivillige fra Røde kors, Bymisjonen, Blå Kors, Frelsesarmeen, Fattighuset, Sanitetskvinnene, Jusbuss, Fransiskushjelpen/Sykepleie på hjul, Matsentralen, Caritas, Kirkens SOS i Slottskapellet i Oslo.
Prinsesse Ingrid Alexandra ankommer førjulsgudstjeneste for frivillige fra Røde kors, Bymisjonen, Blå Kors, Frelsesarmeen, Fattighuset, Sanitetskvinnene, Jusbuss, Fransiskushjelpen/Sykepleie på hjul, Matsentralen, Caritas, Kirkens SOS i Slottskapellet i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges prinsesse skal om ikke mange dagene flytte til nordligere strøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sommer offentliggjorde kongehuset at prinsesse Ingrid Alexandra (19) fra januar skal i førstegangstjeneste i Brigade Nord i Indre Troms i tolv måneder.

«Prinsesse Ingrid Alexandra drar i januar til Skjold leir i Indre Troms, hjemmebase for 2. bataljon og Ingeniørbataljonen», sto det i en pressemelding fra kongehuset.

Prinsessen blir en av 10.000 unge nordmenn som hvert år gyver løs på førstegangstjenesten, ifølge Forsvaret.

Her kan du lese mer om kongelige!

Se video: Vekker reaksjoner: Ser du hvorfor?:

Neseblod

Ifølge Se og Hør er det bare få dager til prinsesse Ingrid Alexandra flytter nordover til militærleiren som ligger i Øverbygd i Målselv.

Magasinet Forsvarets forum skriver at Skjold leir skal være forbundet med lave temperaturer og en isolert plassering.

Den siste siden har imidlertid noe annet vært i fokus, mer spesifikt ulike utfordringer som har dukket opp i leiren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant annet mangel på plass og utfordringer med neseblod skal ha ført til endringer ved leiren, skriver magasinet.

Stolt far

Som kjent følger prinsessen i kongefamiliens fotspor, men det er ikke enda kjent hva som skal stå på uniformen til tronarvingen, siden det er vanlig med etternavn på navneskiltene i militæret.

– Det er nærliggende å tro at de gjør det likt som da hennes far var i førstegangstjenesten. Bilder fra den tid viser at det står kronprins Haakon på navneskiltet, har kongehusekspert Caroline Vagle uttalt til Se og Hør.

Kronprins Haakon (50) har tidligere ikke lagt skjul på at han er stolt over datteren sin, som nå skal følge hans fotspor.

– Jeg har jo selv forsvarsbakgrunn og har lært mye av det og synes det har vært en fin erfaring å ha med meg. Så det håper jeg det blir for henne også, fortalte kronprinsen NRK.