Norsk kvinne døde om bord på charterfly

Flyet tok av fra Kristiansand Lufthavn Kjevik fredag, men kom ikke frem til Gran Canaria, som følge av den syke passasjeren, som senere døde. Foto: Foto: Anders Martinsen / UAS Norway / NTB
Flyet tok av fra Kristiansand Lufthavn Kjevik fredag, men kom ikke frem til Gran Canaria, som følge av den syke passasjeren, som senere døde. Foto: Foto: Anders Martinsen / UAS Norway / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen i 50-årene døde under charterflyvningen mellom Kritiansand og Gran Canaria fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyet måtte nødlande i London som følge av dødsfallet, melder Fædrelandsvennen, som var første mediet som omtalte dødsfallet.

– Det var en tragisk hendelse og stemningen blant passasjerene er naturlig nok trist, forteller Hilde Mykland, en av de 140 passasjerene som var om bord på flyet til fvn.no.

Passasjerene strandet i London

Passasjerene fikk vite at flyet måtte nødlande på London Gatwick lufthavn som følge av en syk passasjer. Bekreftelsen om dødsfallet kom lørdag.

Kvinnen i 50-årene skal være hjemmehørende i Kristiansand.

Det var Braathens som fløy strekningen på vegne av Ving.

Passasjerene ble innlosjert på hotell ved flyplassen i London, mens charterflyet fra fortsatte uten crew til Las Palmas for å hente returpassasjerene som skulle hjem til Kristiansand.

Kunne ikke forutse

Norge-sjef i Ving, Marie-Anne Zachrisson, sier til Fædrelandsvennen at crewet om bord i flyet ikke kunne bli med videre fra London etter hendelsen, og flyet dermed måtte fortsette uten passasjerer.

– En hendelse som dette kan vi aldri forutse, og både vi og Braathens gjør det vi kan for å håndtere den på beste måte både for de involverte og passasjerene rundt, sier Zachrisson til avisen.