Skatteetaten: Erik Follestad saksøkes for 1,5 millioner

Ifølge skattelistene hadde Erik Follestad en skattbar inntekt på drøye 3,8 millioner kroner og en ligningsformue på 2,3 millioner i 2022.
Ifølge skattelistene hadde Erik Follestad en skattbar inntekt på drøye 3,8 millioner kroner og en ligningsformue på 2,3 millioner i 2022. Foto: Erik Johansen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er en litt surrete fyr, sier VGTV-profilen til E24.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skatteetaten har saksøkt den tidligere hockeyspilleren for et ubetalt skattekrav på 1,53 millioner kroner, og har tatt pant i Erik Follestads bolig i Oslo.

34-åringen kjøpte boligen i september for 14,4 millioner kroner, ifølge E24.

Overfor avisen avdramatiserer den tidligere hockeyspilleren skattekravet. Han sier det kun er sløvhet som gjør at skatteregningen har blitt liggende i skuffen så lenge.

– Jeg er en litt distré og surrete fyr og har dessverre utsatt å betale restskatten altfor lenge. Det skyldes heldigvis ikke at jeg er i noen pengeknipe. Jeg har penger til å betale kravet. Planen var å sette meg ned og få det unna før jul, nå kommer jeg til å gjøre det med det samme, sier han.

Erik Follestad er tidligere landslagsspiller i ishockey, og en kjent TV-profil, blant annet fra «Spårtsklubben» på VGTV.

Han har tidligere deltatt i realityserier som «Iskrigerne», «Skal vi danse» og «71° nord».

Ifølge skattelistene hadde Follestad en skattbar inntekt på drøye 3,8 millioner kroner og en ligningsformue på 2,3 millioner i 2022.