Fellesforbundet varsler Tesla-boikott i Norge

Fellesforbundet advarer Tesla om mulig boikott også i Norge etter konflikten med fagforeningene i Sverige. Her fra kaia i Drammen.
Fellesforbundet advarer Tesla om mulig boikott også i Norge etter konflikten med fagforeningene i Sverige. Her fra kaia i Drammen. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fellsforbundet har onsdag 6. desember sendt ut boikottvarsel til Tesla i Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Våre fagforeningskamerater i IF Metall har Fellesforbundets fulle støtte i konflikten med Tesla. De tar kampen mot et fagforeningsfiendtlig selskap på vegne av hele arbeidslivet. Nå bør Tesla umiddelbart akseptere IF Metalls krav om tariffavtale, sier forbundsleder Jørn Eggum til Dagbladets Børsen.

– Dersom dette ikke er på plass innen 20. desember, vil vi gå videre med iverksetting av boikottaksjoner, legger han til.

Siden 27. oktober har medlemmer i forbundet IF Metall vært i streik ved Teslas svenske verksteder. Årsaken er at det amerikanske selskapet nekter å inngå en tariffavtale med forbundet.

Teslas administrerende direktør og eier Elon Musk har flere ganger uttalt at han er helt imot fagforeninger som konsept.