TV 2: Nyhetsanker Elin Ludvigsen tar sluttpakke

Nyhetsanker Elin Ludvigsen slutter i TV 2. I høst var hun en av profilene som ledet kanalens valgsatsning i forbindelse med kommune- og fylkestingvalget.
Nyhetsanker Elin Ludvigsen slutter i TV 2. I høst var hun en av profilene som ledet kanalens valgsatsning i forbindelse med kommune- og fylkestingvalget. Foto: Espen Solli / TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny TV 2-profil slutter i kanalen. Etter 25 år er det slutt for nyhetsanker Elin Ludvigsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år kunngjorde TV 2 at de må kutte 400 millioner i neste års budsjett. Deretter kom beskjed om at kanalen må kutte 45 til 50 årsverk, og at det ville bli endringer i programmer og nyhetssendingene.

Fra før har nyhetsanker Line Wiik og journalist Elin Slørdahl trukket seg fra kanalens nyhetsavdeling. Nå annonserer nyhetsanker Elin Ludvigsen at også hun tar sluttpakke og slutter.

Det melder TV 2.

«Verdens beste jobb»

– Det har vært noen krevende uker med mye grubling og mange tanker. Det å bestemme seg for å forlate studio, og TV 2 som arbeidsplass, har ikke vært lett. Nesten som en slags sorgprosess. Men når avgjørelsen ble tatt, så kjenner jeg på en nysgjerrighet og på mulighetene i arbeidslivet utenfor TV 2s dører, sier Ludvigsen i en pressemelding.

Hun beskriver TV 2-jobben som «verdens beste jobb».

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier Ludvigsen kommer til å bli savnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er trist at Elin slutter i TV 2. Hun er dyktig programleder og journalist med lang og bred erfaring som har vært viktig for TV 2 i mange år. Jeg ønsker henne lykke til videre.

Ludvigsen har jobbet i TV 2 i 25 år, både som journalist, nyhetsanker og programleder. Hun blir i TV 2 ut februar 2024. Hun bekrefter overfor TV 2 at hun ennå ikke har fått ny jobb.

Øyhovden følger etter

Også den prisvinnende journalisten Asbjørn Øyhovden slutter i kanalen etter 29 år. Det melder han på sin egen Facebook-profil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg slutter til sommeren etter over 29 år i kanalen, som reporter i de dype skoger. Jeg fyller 64 år neste år og har tatt beslutningen fordi jeg ønsker mer frihet og mer tid til familie og barnebarn. Derfor har jeg, til tross for oppfordringer om å fortsette fra ledelsen, takket ja til tilbudet alle over 60 har fått om gavepensjon, skriver han.

Det var Medier24 som først omtalte saken.

Øyhovden, som er fra Innlandet, har vunnet flere priser for sitt journalistiske arbeid. Blant annet fikk han kongens Pinnevennpinne i 2009 på grunn av det store engasjementet han har vist for barn som utsettes for vold og overgrep.