Redningsaksjon i Isdalen – turgåer skadd

Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Florø for å bistå i redningsaksjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Florø for å bistå i redningsaksjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinnelig turgåer som lå skadd i ulendt terreng i Isdalen utenfor Bergen, er hentet ut med redningshelikopter og fløyet til sykehus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedredningssentralen i Sør-Norge skriver klokken 19.13 lørdag kveld på X, tidligere Twitter, at kvinnen er fløyet til Haukeland sykehus.

Det var kvinnen selv som ringte nødetatene lørdag ettermiddag og ba om hjelp.

– Vi fikk melding klokken 17.11 om at en kvinne hadde falt i terrenget og sklidd nedover, og hun var ikke i stand til å komme seg videre for egen maskin, sa operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Hun sier at kvinnen har smerter i en fot.

Kvinnen var ikke godt nok kledd til å ligge ute i snøen og kulden for lenge, og det var frykt for at hun ville bli nedkjølt.

Ropte for å få kontakt

Brannvesenet skrev på X, tidligere Twitter, at de bisto med USAR-gruppen og drone i forbindelse med redningsaksjonen.

USAR står for Urban søk og redning og driver med søk- og redningsaksjoner i tilfeller hvor mennesker ikke kan evakuere seg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt fikk nødetatene kontakt med kvinnen via roping.

Kvinnen skal ikke være godt nok kledd til å ligge ute i snøen og kulden for lenge.

– Nedkjøling er det største problemet

Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Florø for å bistå i redningsaksjonen.

– Det er av hensyn til pasienten og beliggenheten. Helikopteret kommer til å hjelpe med å få vedkommende ut. Jeg kan ikke si noe om skaden til pasienten, men det er nedkjøling som er det største problemet, sier Owe Frøland, redningsleder ved Hovedredningssentralen.

Saken oppdateres