EU sender 50 grensevakter til den finske grensen mot Russland

En finsk grensevakt snakker med migranter som vil krysse den internasjonale grensen mellom Russland og Finland. Bildet er tatt torsdag. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / AP / NTB
En finsk grensevakt snakker med migranter som vil krysse den internasjonale grensen mellom Russland og Finland. Bildet er tatt torsdag. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

EUs grensebyrå Frontex sender 50 ekstra grensevakter til Finland for å hjelpe med å håndtere strømmen av papirløse asylsøkere som krysser grensen fra Russland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finland besluttet onsdag kveld å stenge alle grenseoverganger til Russland, unntatt én i Lappland, som følge av migrasjonsstrømmen. I tillegg ba finnene EU om hjelp til å håndtere situasjonen.

Over 600 personer uten gyldige reisedokumenter til EU kom til Finland fra Russland i november, og den finske regjeringen har anklaget russiske grensemyndigheter for å slippe dem gjennom uten lov.

Den eneste grenseovergangen som vil holde åpen etter at vedtaket trer i kraft midnatt fredag, er Raja-Jooseppi i Lappland, som ligger 150 kilometer i luftlinje fra Storskog, Norges eneste grenseovergang til Russland.

Norske myndigheter sier det foreløpig ikke er noen endringer i trafikken ved Storskog, men at de overvåker situasjonen nøye.