Åpen for alle - alltid

Lite barn omkom – bilfører slipper straff

Et barn under to år mistet livet etter å ha blitt påkjørt inne i et garasjeanlegg på Høvik i Bærum i februar i år. Her er politiet utenfor ulykkesstedet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Et barn under to år mistet livet etter å ha blitt påkjørt inne i et garasjeanlegg på Høvik i Bærum i februar i år. Her er politiet utenfor ulykkesstedet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I februar omkom et barn etter å ha blitt påkjørt på Høvik i Bærum. Det var barnets far som kjørte bilen, og han slipper straff, har påtalemyndigheten avgjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde inne i et garasjeanlegg. Barnet, som var yngre enn to år, døde på stedet.

– Saken er avgjort ved påtaleunnlatelse. Det innebærer at politiet mener å kunne konstatere straffskyld, men velger av ulike årsaker å ikke ilegge straff, sier politiadvokat Eric Lindset i Oslo politidistrikt til Budstikka.

Lindset bekrefter overfor Budstikka at det var barnets far som kjørte bilen da ulykken skjedde.

Påtaleunnlatelse kan, ifølge Store norske leksikon , brukes når påtalemyndigheten finner at alle vilkår for straffbarhet er oppfylt og anser en person skyldig til straff, men likevel ønsker å unnlate å fremme straffesak. Påtaleunnlatelse er å anse som en strafferettslig reaksjon.