Mellom 45 og 50 ansatte må slutte i TV 2: – En vond dag

Samlet sett må TV 2 klare seg med 120 færre årsverk.
Samlet sett må TV 2 klare seg med 120 færre årsverk. Foto: Javad Parsa / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mediehuset TV 2 kutter 120 årsverk og tilbyr alle ansatte sluttpakke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en vond og vanskelig dag for mange i TV 2. Samtidig har det vært mye usikkerhet og spekulasjoner lenge, derfor er det bra å få en del svar i dag, sier Margrethe Håland Solheim, klubbleder i TV 2, til ABC Nyheter.

Torsdag presenterer TV 2 tiltakene som til sammen skal redusere utgiftene i selskapet med om lag 400 millioner kroner.

Alle avdelingene, også nyhetene, må kutte kostnadene. Mellom 45 og 50 ansatte må slutte, opplyser mediehuset i en pressemelding.

– Dette er et allmøte jeg har gruet meg til, sa sjefredaktør og administrerende direktør i TV, Olav T. Sandnes til sine ansatte, ifølge Kampanje.

Færre journalister

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier i pressemeldingen at TV 2 Nyheter nå må produseres med færre ressurser.

– Vi må klare oss med færre journalister i Nyhetene, og må derfor blant annet ta ned ressursbruken på TV 2 Nyheter på dagtid. Det er selvsagt vanskelig for oss, men vi vil gjøre alt vi kan for at vi fortsatt skal levere på det viktige nyhetsoppdraget vårt, sier Solbrække.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har snudd alle steiner i hele TV 2 og legger nå fram en ansvarlig plan for å komme i mål med kostnadsreduksjonen. Dette er vanskelige, men helt nødvendige grep i det som er en tøff tid, sier Olav T. Sandnes i pressemeldingen.

Samlet sett må TV 2 klare seg med 120 færre årsverk, som inkluderer både fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ryddig prosess

– Vi opplever at det har vært en ryddig prosess så langt, og vi forventer at det fortsetter slik også i tiden som kommer, sier Håland.

Hun sier videre til ABC Nyheter at klubben håper og tror på frivillige løsninger til problemene, og å kunne klare å unngå oppsigelser.

Flere av disse årsverkene er allerede redusert ved kutt i eksterne årsverk, ved at ledige stillinger ikke har blitt besatt, noen har allerede sluttet, og i september la mediehuset fram tilbud om gavepensjon til medarbeidere over 60 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det jobber i dag rundt 950 ansatte i TV 2 fordelt på Bergen og Oslo.

Legger ned programmer

Alle avdelingene, også nyhetene, må kutte kostnadene. Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier at nyhetskanalen nå må klare seg med færre journalister, og at ressursbruken på TV 2 Nyheter må tas ned på dagtid.

– Det er selvsagt vanskelig for oss, men vi vil gjøre alt vi kan for at vi fortsatt skal levere på det viktige nyhetsoppdraget vårt, sier Solbrække i pressemeldingen.

Ifølge Kampanje skal TV 2 også legge ned TV-programmer som kun fungerer lineært. Flere programkonsepter, som «Norske tilstander» og «Ærlig talt», legges ned.