Vi bruker mindre penger på reising om dagen

Nordmenn drar ikke kortet like ofte som før rentene økte. Det er særlig på reising at flere nå strammer inn. Foto: Erik Johansen / NTB
Nordmenn drar ikke kortet like ofte som før rentene økte. Det er særlig på reising at flere nå strammer inn. Foto: Erik Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn trekker kortet stadig sjeldnere, og det er særlig penger på reising som velges bort i dyrtiden, viser DNBs oversikt over bankkundenes kortbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedgangen i oktober er sterkere enn i september. Nedgangen i kortbruk på reiseliv var på 18 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– De hyppige renteøkningene merkes nå i økonomien hos mange, og fortsatt må vi ta høyde for at Norges Bank øker styringsrenten ytterligere for å dempe prisveksten, sier konserndirektør Ingjerd Blekeli Spiten i DNB personmarked.

Kjerneinflasjonen i oktober var opp 6 prosent det siste året, som var høyere enn hva analytikere forventet, men i tråd med Norges Banks estimat.

Spiten mener dette kombinert med svak kronekurs taler for en ny renteheving i desember.

Hva de ulike husholdningene velger å bruke penger på, henger sammen med gjeld, ifølge DNB. De med høy gjeld reduserer forbruket sitt mer enn de med lav gjeld.