Høyres nestleder understreker at Solberg har bred støtte i sentralstyret

Høyres nestleder Henrik Asheim sier at partileder Erna Solberg har sentralstyrets tillit til å fortsette som leder. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Høyres nestleder Henrik Asheim sier at partileder Erna Solberg har sentralstyrets tillit til å fortsette som leder. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre-nestleder Henrik Asheim sier at det er bred støtte i partiet til at Høyres leder fortsatt skal hete Erna Solberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han understreker at sentralstyret mener aksjesaken er alvorlig, og at saken er egnet til både å svekke tilliten til Høyre-lederen, partiet og til politikere.

Likevel er det er stort flertall som vil ha Solberg som leder.

– La det ikke være noen tvil: Hadde det vært et ønske i partiet om å bytte partileder, hadde det skjedd nå. Vi mener at Erna er et pluss for Høyre og er glad for at hun er motivert til å fortsette som partileder og statsministerkandidat, sier Asheim.

Nestlederen sier at sentralstyret diskuterte saken i timesvis denne helgen, og at samtlige mener saken er svært alvorlig.

Når han oppsummerer diskusjonene fra sentralstyremøtet, trekker han fram at de mener Solberg har vært åpen og ydmyk i håndteringen av habilitetssaken. Det bidro til at sentralstyret har tro på at Solberg kan gjenreise tilliten hos velgerne.