Åpen for alle - alltid

Den Stolte Hane skal også fase ut hurtigvoksende kylling

Kyllingprodusenten Den Stolte Hane følger etter Nortura og planlegger å fase ut produksjonen av kyllingtypen Ross 308. Det skjer etter at det ble avdekket alvorlige dyrevelferdsbrudd hos avlsselskapet Aviagen i Sverige. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB
Kyllingprodusenten Den Stolte Hane følger etter Nortura og planlegger å fase ut produksjonen av kyllingtypen Ross 308. Det skjer etter at det ble avdekket alvorlige dyrevelferdsbrudd hos avlsselskapet Aviagen i Sverige. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kyllingprodusenten Den Stolte Hane følger etter Nortura og planlegger utfasing av den hurtigvoksende kyllingtypen Ross 308.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne måneden bestemte Nortura seg for å fremskynde sluttdatoen for produksjon av den hurtigvoksende kyllingtypen Ross 308. Det skjedde etter avsløringene av alvorlige brudd på dyrevelferden hos slaktekylling i Sverige.

Nå går Den Stolte Hane i samme retning, skriver Nationen.

Kommunikasjons- og bærekraftssjef Thea Kjendlie skriver til Nationen at planen er å fase ut produksjonen av Ross 308 på sikt, men at det er for tidlig å sette en sluttdato.

– Vi er opptatt av at overgangen skjer på en god måte gjennom tett samarbeid i bransjen. Vi vil ha en ansvarlig tidslinje for våre produsenter, skriver Kjendlie.

Den Stolte Hane kjøper sine kyllinger fra Samvirkekylling, som er heleid av Nortura, og Hå Rugeri, som eies 51 prosent av Nortura.

Nortura importerer den kyllingen vi har i dag, men vi har også andre muligheter. Vi er ikke bundet til å velge samme kylling som Nortura, skriver Kjendlie til Nationen.

Den Stolte Hane har invitert alle sine produsenter til informasjonsmøte tirsdag kveld.