Åpen for alle - alltid

Justisdepartementet har bedt Sør-Korea om hjelp i Trude Espås-saken

Justisdepartementet har bedt om hjelp fra Sør-Korea for å prøve å finne svaret på hvem som drepte Trude Espås. Foto: NTB / Privat
Justisdepartementet har bedt om hjelp fra Sør-Korea for å prøve å finne svaret på hvem som drepte Trude Espås. Foto: NTB / Privat Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisdepartementet bekrefter at norske myndigheter i høst har bedt sørkoreanske myndigheter om bistand i jakten på hvem som drepte Trude Espås.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er veldig glad for at våre judisielle myndigheter nå, 27 år etter drapet, har gitt oss anledning til dette, sier politiinspektør Yngve Skovly til TV 2.

Politiinspektøren har ledet etterforskningen av drapet på Trude Espås (20) helt siden hun ble meldt savnet 8. august i 1996 i Geiranger. Espås ble funnet død elleve dager senere.

Årsaken til at man ønsker kontakt med Sør-Korea er 27 tannlegestudenter som befant seg i Geiranger samme dag som Espås sist ble sett.

– Så lenge vi vet at det har passert en båt med folk som etter alt å dømme har tatt masse bilder, så kan vi ikke la denne muligheten være uprøvd, sier Skovly.

Han legger til:

– Nå er vi spente på reaksjonene og responsen fra koreanske myndigheter, men hvor lang tid det vil ta, tør jeg ikke å si noe om.