Sølv til Norge i VM i konditorkunst

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang siden 2015 deltok det norske konditorlandslaget i et internasjonalt mesterskap utenfor Norden. Det endte med andreplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske laget, bestående av Xiao Juan Peng (Naustdal Dampbakeri) og Victoria Gravdal (Sola Strand Hotel), har lagt ned over tusen timer hver med trening før mesterskapet i München.

Torsdag ettermiddag fikk de belønningen i form av en andreplass.

Tema for konkurransen var «dyreriket». Det det norske laget valgte en marin løsning og presenterte blant annet en kake inspirert av sanddyner på havbunnen med mandelbunn, sprø feuielletinebunn, bringebær- og bjørnebærkompott, jordskokk-namelaka og karamellmousse.

Laget hadde også suksess med en sjokoladeskulptur i form av en blekksprut dekorert med blant annet maneter og kråkeboller.