Vin for en halv million stjålet fra Oslo-restaurant

Tyvene stjal om lag 40–50 viner til en verdi av opp mot en halv million kroner, ifølge daglig leder Øyvind Skagestad i Lofthus Samvirkelag, som eier Tranen. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB .
Tyvene stjal om lag 40–50 viner til en verdi av opp mot en halv million kroner, ifølge daglig leder Øyvind Skagestad i Lofthus Samvirkelag, som eier Tranen. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB . Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer tok seg inn i vinkjelleren til restaurant Tranen i Oslo mandag denne uka. Der tok de med seg vin for opp mot 500.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alarmen gikk i kjelleren mandag formiddag.

– Da en ansatt i bakeriet i etasjen over gikk ned for å sjekke, hadde tyvene allerede stukket av. Da hadde det bare gått to-tre minutter, forteller Maciek Sulek, som driver pizzarestauranten Tranen på Alexander Kiellands plass, til Aftenposten.

Han har lagt ut en video på Instagram av tyveriet, der han ber om hjelp og lover belønning til dem som kan være med å oppklare det.

Tyvene stjal om lag 40–50 viner til en verdi av opp mot en halv million kroner, ifølge daglig leder Øyvind Skagestad i Lofthus Samvirkelag, som eier Tranen.

Sulek mener det må være vinkjennere som gjennomførte tyveriet.

– De gikk for de dyreste flaskene og visste akkurat hva de skulle ta med seg.