Åpen for alle - alltid

Ringnes bytter til festede korker

Snart vil Pepsi MAX-flaskene få nye korker. Foto: Terje Pedersen / NTB
Snart vil Pepsi MAX-flaskene få nye korker. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ringnes bytter til korker som fortsatt vil holde seg fast til flaska etter at den er åpnet. Flere publikumsfavoritter vil berøres.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Farris blir det første produktet som får den nye korken. Etter hvert vil hele Ringnes' portefølje følge etter. Det vil si at Imsdal, Mozell, Solo og Pepsi MAX blant andre også vil få nye korker.

Bakgrunnen for endringen er et krav i EUs plastdirektiv. Kravet trer i kraft fra 3. jui 2024.

– I arbeidet med å utvikle de nye korkene har vi vært opptatt av å finne en løsning som både er håndterbar og samtidig møter de nye kravene. I tillegg har det vært et selvstendig poeng å unngå å bruke mer plast enn det vi gjør med dagens løsning, forklarer kommunikasjonsdirektør Johanna Ellefsen Rostad i Ringnes.

Ringnes har registrert at det er delte meninger om de nye korkene, men Rosted understreker at selskapet må følge reglene.

– Vi anerkjenner reaksjonene der ute. Samtidig har vi ikke noe valg. Vi er forpliktet til å møte de nye EU-kravene som kommer som en reaksjon på den økende forsøplingen fra emballasje. Så vi håper og tror at folk flest vil venne seg til de nye korkene, sier hun.

Farris vil få de nye korkene fra og med uke 40 i 2023. Sju uker senere vil halvlitersflaskene med Solo, Pepsi MAX, 7 Up, Mozell og Villa følge etter. I uke 2 i 2024 vil også halvannenlitersflaskene få nye korker.

Sist ut er Imsdal, som ikke vil få nye korker før første kvartal i 2024.