Håvard Werkland ble årets kokk – skal delta i Bocuse d'Or Europa

Håvard Werkland skal representere Norge i Bocuse d'Or Europa etter å ha blitt kåret til Årets kokk i Stavanger mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aleksander Vartdal fra Oslo ble nest best, mens Aron Espeland fra Bryne ble nummer tre.

Fem lag deltok i kåringen. I årets utgave av konkurransen skulle kokkene bruke høyrygg, bogstek, margbein og meieriprodukter som en av hovedråvarene i konkurransen.

Gydas jordepler, burgunderkål og historiske agurker var obligatoriske grønnsaker, og i tillegg skulle smaksprofilen i norsk akevitt innarbeides i et av garnityrene.

Vinneren av Årets kokk blir kandidat til Bocuse d’Or Europa 2024, som neste år er på hjemmebane i Trondheim. I Trondheim vinnes billettene til Bocuse d’Or Verdensfinale i 2025 for alle europeiske land, ti av de 20 landene får gå videre fra Europafinalen.