Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg i Geiranger 31. august 2024

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er i gang med bryllupsplanleggingen. Foto: Lise Åserud / NTB
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er i gang med bryllupsplanleggingen. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har bryllupsplanene klare. Feiringen skal skje i spektakulær natur på Hotell Union i Geiranger 31. august 2024.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sier paret i en felles uttalelse.

I en pressemelding om bryllupet skryter de to av naturen i Geiranger.

– Geiranger er kjent for sin spektakulære fjord og sine dramatiske fjell. Geirangerfjorden står på Unescos verdensarvliste og representerer Norges rike kultur og naturskjønnhet.

De opplyser at de på nåværende tidspunkt ikke vil gi ytterligere detaljer om bryllupet.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser, sier paret i en pressemelding. Foto: Tetiana Zbrodko / Dreamstime.com
– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser, sier paret i en pressemelding. Foto: Tetiana Zbrodko / Dreamstime.com

Kongeparet: – Glade for å få Durek inn i familien

Kongeparet og kronprinsparet sender sine gratulasjoner til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett, som nå har bryllupsplanene klare.

– Dronningen og jeg gleder oss over at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i dag har offentliggjort sine bryllupsplaner. Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien, og vi ser fram til å feire den store dagen sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det beste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også kronprinsparet gratulerer:

– Vi gratulerer prinsesse Märtha og Durek Verrett med bryllup i august neste år. Vi er glade på deres vegne og gleder oss til å feire sammen med dem i Geiranger. Vi ønsker Märtha, Durek og jentene alt godt for framtiden.

Se video: Kongen om Durek Verrett: – Det er en kulturkollisjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forlovelse

Forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble først kjent i 2019, og i juni i fjor forlovet de seg. Datoen for bryllupet har ikke vært kjent før nå.

Etter tre år med tidvis avstandsforhold mellom Norge og Los Angeles, sa paret at de er klar til å ta forholdet et steg videre.

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glad for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skrev paret i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kritikk

Det har tidvis stormet rundt paret, blant annet da de sammen dro ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman» i 2019.

Märtha Louise fikk kritikk for å sammen kommersielle interesser og prinsessetittelen. Verrett har også fått kritikk for sin rolle som sjaman, og uttalelser han har kommet med.

I november i fjor ble det kjent at Märtha Louise beholder prinsessetittelen, men avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset.

Blir del av kongefamilien

Etter bryllupet vil Verrett bli en del av kongefamilien.

– På samme måte som Erling Lorentzen, Johan Martin Ferner og Ari Behn vil Durek Verrett bli en del av kongefamilien når de gifter seg, men han vil i tråd med tradisjonen ikke ha noen tittel eller representere kongehuset. Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vil være til stede ved familierelaterte anledninger, som for eksempel fødselsdagsfeiringer – eller enkelte store idrettsarrangementer der det er tradisjon for at kongefamilien deltar sammen, opplyste slottet i november i fjor.