Budsjettlekkasje: 150 millioner til lavterskeltilbud for psykisk helse

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) røper at regjeringen vil gi 150 millioner kroner til lavterskeltilbud for psykisk helse neste år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) røper at regjeringen vil gi 150 millioner kroner til lavterskeltilbud for psykisk helse neste år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen vil bruke 150 millioner kroner på å bygge opp flere lavterskeltilbud for psykisk helse neste år, melder TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er nødt til å bli lettere å få hjelp raskt, uten at du har en tung diagnose, sier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til kanalen.

– Vi kommer med penger både til kommunerammen, som kommunene selv disponerer, men også med tilskuddsmidler fra mitt budsjett, fortsetter hun.

En av satsingene som får 5 millioner kroner, er det nyoppstartede tilbudet Trondheimshjelpa. Det er et tilbud som skal forebygge og fremme helse for barn og unge i Trondheim.

– Vi tar selvfølgelig imot dette med stor glede, men om det holder, er jeg litt usikker på. Nå har vi nettopp startet, og vi ser at behovet sånn som det er nå, er mer enn vi klarer å dekke, sier avdelingsleder Kristin Myrvaagnes.