Over 2300 skadesaker etter ekstremværet Hans og styrtregn

Skademeldingene fortsetter å renne inn til forsikringsselskapene. Svært mange av disse er skader på bygninger og innbo, som her på Dokka camping. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Skademeldingene fortsetter å renne inn til forsikringsselskapene. Svært mange av disse er skader på bygninger og innbo, som her på Dokka camping. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsikringsselskapet Tryg Forsikring har fått 2309 skadesaker i forbindelse med ekstremværet Hans og styrtregnet i Oslo og omegn i august.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser forsikringsselskapet i en pressemelding lørdag morgen. Skadene dreier seg i hovedsak om vanninntrengning i bygninger og skade på innbo. Men uværene har også ført til skader i forbindelse med næringsliv, bilskader, båtskader og reiseskader, ifølge Tryg.

– Antallet skader etter Hans har økt med 96 den siste uken, så det tikker fremdeles inn daglige skadesaker, men trykket har dempet seg, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen.

For ekstremværet Hans alene har det kommet inn 1659 skademeldinger. Styrtregnet senere i august har ført til 650 skademeldinger hos forsikringsselskapet.

– Det spesielle her er at det er en god del skader i samme bygninger som ble rammet av «Hans», såkalte doble skader, sier Brandeggen.

Han sier det trolig vil komme flere nye skadesaker etter ekstremværet og styrtregnet, men at dette vil dempe seg i antall i tiden som kommer.