Naf: Bompenger i Troms har gitt eksplosiv elbilinteresse

Andelen som sier neste bil skal gå på strøm, er nå over 50 prosent i Oslo, stor-oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Andelen som sier neste bil skal gå på strøm, er nå over 50 prosent i Oslo, stor-oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk i Oslo, Bergen og Trondheim hatt langt større interesse for elbiler enn i Tromsø. Men byen har fått bompenger, og nå øker andelen som vil ha elbil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nafs Trafikantbarometer gjennomføres ved hvert valg og sjekker blant annet hvor stor andel av befolkningen som sier at neste bil blir en elbil. I 2019 svarte 26 prosent i Tromsø at neste bil blir en elbil, og i 2021 var det 37 prosent. I årets måling er andelen 52 prosent, opp hele 15 prosentpoeng.

– I årets undersøkelse er interessen for elbil like stor i Tromsø som i de andre storbyene, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i Naf, i en pressemelding.

Han mener det er bompengene som har satt fart i elbilinteressen i Tromsø.

Se video: I 2022 ble Broom-redaksjonen med UP på kontroll

Andelen som sier neste bil skal gå på strøm, er nå over 50 prosent i Oslo, Stor-Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø.

I Oslo, Stor-Oslo og Stavanger er interessen også økt siden valget i 2021, med henholdsvis 6, 2 og 8 prosentpoeng. I Bergen og Trondheim sier 52 prosent at de skal ha elbil ved neste kjøp, som er ørlitt ned fra 2021, da 54 og 53 prosent sa det samme.

Naf Trafikantbarometer 2023 er utført av Norstat for Naf i perioden januar-februar i år. Totalt er 4242 personer spurt.