Synnøve Finden vant over Tine i ny ostestrid

Meierigiganten Tine klaget konkurrenten Synnøve Finden inn til Næringslivet konkurranseutvalg for å ha kopiert deres design på enkelte varer, men vant ikke fram. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Meierigiganten Tine klaget konkurrenten Synnøve Finden inn til Næringslivet konkurranseutvalg for å ha kopiert deres design på enkelte varer, men vant ikke fram. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er den siste av en rekke tvister mellom de to meieriprodusentene de siste årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Synnøve Finden gikk seirende ut av den seneste ostestriden med Tine, som mener konkurrenten «systematisk og over tid» har kopiert deres emballasjedesign.

Tine klagde Synnøve inn for Næringslivets konkurranseutvalg og mener selskapet bevisst forsøker å designe ostepakkene slik at de ser til forveksling like ut som Tines.

Synnøve benekter dette og sier de følger vanlige bransjestandarder. Selskapet har også svart med at meierigiganten Tine forsøker å undergrave en liten aktør i et marked med svak konkurranse.

Næringslivets konkurranseutvalg endte med å frikjenne Synnøve i spørsmålet om reglene om etterligning i markedsføringsloven, skriver TV 2. Tine klaget også Synnøve inn for handlinger i strid med god forretningsskikk, men denne klagen ble ikke behandlet av utvalget.

Dette er den siste av en rekke tvister mellom de to meieriprodusentene de siste årene.