Åpen for alle - alltid

Regjeringen bevilger 300 millioner kroner til sikrere ferdsel mellom Voss og Bergen

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bevillger 300 millioner kroner til sikrere ferdsel mellom Voss og Bergen. Foto: Emilie Holtet / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bevillger 300 millioner kroner til sikrere ferdsel mellom Voss og Bergen. Foto: Emilie Holtet / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I statsbudsjettet for 2024 vil det bli satt av 300 millioner til forberedende arbeider for fellesprosjektet Arna-Stanghelle, opplyser regjeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er viktig for regionen og viktig for hele Sør-Norge. Disse midlene gjør at fremdriften i planleggingen kan fortsette. Strekningen er i dag preget av lav standard, tunneler med stort behov for vedlikehold og oppgraderinger og skredutsatte områder. Derfor prioriterer vi penger i statsbudsjettet for neste år.

Det er et tydelig signal om vår ambisjon om å gjennomføre Arna-Stanghelle, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

– Viktig for å binde landet sammen

Gjennom prosjektet ønsker Statens vegvesen og Bane Nor å utarbeide en ny løsning for vei og bane som er tryggere, raskere og mer forutsigbar.

Støre får støtte av finansminister Trygve Slagvold Vedum (Sp).

– For regjeringen er det viktig å vise at vi planlegger for fremtiden. Dette prosjektet er viktig for å binde landet sammen. Vi vil at Arna-Stanghelle skal bygges. Derfor prioriterer regjeringen å fortsette det forberedende arbeidet, sier Vedum.