Nå bytter Coca-Cola navn på denne - igjen

Selv om Zero-navnet forsvant i 2018, erkjenner Coca-Colas norske markedssjef at det har vært vanskelig å få folk til å kalle brusen «Coca-Cola uten sukker». Foto: Coca-Cola
Selv om Zero-navnet forsvant i 2018, erkjenner Coca-Colas norske markedssjef at det har vært vanskelig å få folk til å kalle brusen «Coca-Cola uten sukker». Foto: Coca-Cola Foto: Rick Wilking / Reuters/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem år etter at Zero-navnet ble vraket gjør Coca-Cola helomvending.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For fem år siden endret Coca-Cola navnet på «Coca-Cola Zero» til «Coca-Cola uten sukker». Nå gjør brusgiganten helomvending.

- På den tiden var mange «zero»-produkter i butikkene sukkerholdige, både drikker, yoghurter og andre matvarer. Folk syntes derfor det var uklart om produkter i «zero»-kategorien inneholdt noe, lite, eller var helt uten, sukker. Ved å endre navnet til det norske «Coca-Cola uten sukker» unngikk vi forvirring, det ble tydelig for alle at denne varianten er helt uten sukker og kalorier, sier Tonje Haugen, markedssjef for Coca-Cola Norge, i en pressemelding.

Les også: Kritisk til at journalister blir realitydeltakere: - Svekker troverdigheten

- Har sett kraftig vekst

Hun erkjenner at Zero-navnet har blitt hengende igjen hos folk og det synes hun er helt greit.

- I løpet av disse fem årene har vi sett en kraftig vekst i markedet for sukkerfri brus, ikke minst for vår sukkerfrie variant som fikk enda bedre smak i 2021. Nå vet «alle» at vår brus er helt uten sukker. Derfor kan vi gå tilbake til dens opprinnelige navn, som den også er kjent under i alle andre markeder, sier Haugen.

Men navnet blir ikke helt det samme som før. Det nye navnet på Coca-Colas sukkerfrie variant blir «Coca-Cola Zero Sugar.» Som Haugen påpeker, har også Fanta og Sprite dette navnetillegget på sine sukkerfrie varianter i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nesten én million var på kino i august: - En veldig positiv feber

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fikk kritikk

Vrakingen av Zero-navnet var en del av selskapets «One Brand»-strategi, som ble lansert i 2016 og som innebar at alle Coca-Colas varianter skulle bære det samme, gjenkjennbare designet. I 2018 forsvant også de svarte etikettene til Coca-Colas sukkerfrie brus, og de ser ikke ut til å vende tilbake med årets navnebytte.

Professor ved Institutt for markedsføring ved BI, Lars Erling Olsen, var blant dem som i 2018 stilte seg tvilende til hvor lurt det var å vrake en så godt innarbeidet merkevare som Coca-Cola Zero.

- I et norsk perspektiv er dette helt feil. Jeg skjønner ikke hvorfor man tar bort den ene etablerte konkurrenten man har til Pepsi Max, som står veldig sterkt i Norge, sa han til Kampanje da.

Les mer: Coca-Cola vraker Zero-merkevaren: - Helt feil, mener BI-professor

(Artikkelen er først publisert av Kampanje)