Over 150 lam borte i gaupeområde i Møre og Romsdal

Over 150 lam kan være tatt av gaupe i Tingvoll i Møre og Romsdal hittil i år. Statsforvalteren innvilget onsdag en ny skadefellingstillatelse på gaupe.
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
Over 150 lam kan være tatt av gaupe i Tingvoll i Møre og Romsdal hittil i år. Statsforvalteren innvilget onsdag en ny skadefellingstillatelse på gaupe. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gaupe forårsaker store tap av sau i Tingvoll kommune i Møre og Romsdal. Nå er det innvilget ny skadefellingstillatelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det siste estimatet er at det per nå er i overkant av 150 lam som er savnet i kommunen, men tallet er usikkert og høyst foreløpig, sier viltforvalter Lars Erik Koksvik i Tingvoll kommune i Møre og Romsdal til rovdyr.org

Statsforvalteren har åpnet for skadefelling av gaupe i Tingvoll flere ganger inneværende beitesesong. Onsdag kveld ble en ny søknad om skadefelling innenfor et begrenset område av kommunen med varighet til 10. september godkjent.

Etter fjorårets sesong søkte beitebrukere i Tingvoll om å få erstattet 214 dyr som gikk tapt til gaupe. Det var mer enn 90 prosent av tapene til gaupe i Møre og Romsdal i 2022, og alt tyder på at det blir verre i år.