Nok et godt år for norske plommer

Det går mot nok et rekordår for norske plommer. Det er usikkert om hvorvidt akkurat de her fotograferte plommene er norske.
Det går mot nok et rekordår for norske plommer. Det er usikkert om hvorvidt akkurat de her fotograferte plommene er norske.  Foto: Gorm Kallestad / NTB / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det går mot nok et rekordår for norske plommer. En ny prognose viser at nær 2000 tonn med norske plommer i år, noe som er mer enn dobling av fjorårets sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det plukkes, pakkes og sendes ut til butikkene i rekordfart nå. Vestland, Vestfold og Telemark, samt Innlandet og Viken er de største plommefylkene, sier fruktlagerinspektøren Leif Øie i Lofthus.

Den norske plommesesongen er samtidig kort, og norske plommer egner seg ikke til lagring, så det er nå de må nytes, ifølge Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

– I tillegg til at plommer er den beste snacksen, bidrar plommer til magiske smaksopplevelser i matlagingen. Plommer fortjener en større plass på matfatet akkurat nå, sier Gulbrandsen.