Dette skjer i dag

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, onsdag 20- august.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsråd besøker flomrammede Mjøndalen

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) besøker onsdag Mjøndalen i Drammen for å se områder rammet av flom. Aasland skal blant annet besøke Mjøndalen gamle bru, Hatten barnehage og NVEs sikringsanlegg i Mjøndalen. Befaringen ledes av NVE, ordfører i Drammen, Monica Myrvold Berg, og kommunens beredskapssjef Sten Petter Aamodt.

PFU behandler klage fra overgrepssiktet kommuneoverlege

Pressens Faglige Utvalg (PFU) skal onsdag behandle tolv klagesaker. Blant annet har den overgrepssiktede tidligere kommuneoverlegen på Frosta klaget TV 2 inn til PFU for brudd på Vær varsom-plakaten. TV 2 har valgt å publisere både navn og bilde av den tidligere legen. Denne saken blir onsdag behandlet i lukket møte.

Statistikk for første inntak i videregående skole

I dag presenterer Utdanningsdirektoratet statistikk for første inntak i Videregående skole.

Kronprins Haakon besøker Træna

Kronprins Haakon besøker Træna kommune som en del av markeringen av kronprinsparets 50-årsdager. Paret har gjennomført reiser til ulike steder, mennesker, miljøer og aktiviteter. Så langt har kronprinsparet gjennomført fire av fem planlagte reiser som del av markeringen. Det var meningen at kronprinsparet sammen skulle reise sammen til Træna for å lære om hav og kystkultur, men kronprinsesse Mette-Marit har meldt avbud. Turen skulle egentlig vært tatt i mai, men ble utsatt på grunn av vanskelige værforhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Straffeutmåling for tidligere Proud Boys-leder

I dag kommer straffeutmåling for Enrique Tarrio, tidligere leder for den høyreekstreme amerikanske gruppen Proud Boys. Han ble i mai funnet skyldig i å ha planlagt angrep på Kongressen 6. januar 2021. Straffeutmålingen mot Tarrio og en annen Proud Boys-leder, Ethan Nordean, ventes å være klar onsdag.

Kvartfinaler i fotball-NM, kvinner

Onsdag spilles de to siste kvartfinalene i fotball-NM for kvinner. Da skal Stabæk og Rosenborg gjøre opp om den ene semifinalebilletten, mens Vålerenga og Røa gjør opp om den andre. Kampene starter klokken 18. Tirsdag tok Lyn og LSK Kvinner seg til semifinalen.