Politiet offentliggjør navn på de omkomne i flystyrten på Reinsvoll

To menn omkom da et mindre fly styrtet sør for Reinsvoll flyplass i Vestre Toten mandag kveld.
To menn omkom da et mindre fly styrtet sør for Reinsvoll flyplass i Vestre Toten mandag kveld.  Foto: Politiet / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fikk flyturen i gave. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Fredrik Løvbrøtte Holthe (33) fra Kolbu og Odd Normann Strande (56) fra Raufoss som omkom i flystyrten på Reinsvoll i Vestre Toten mandag kveld.

Pårørende er varslet og orientert om at navnene frigis, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Ifølge Oppland Arbeiderblad etterlater Fredrik Løvbrøtte Holthe seg kone og barn. 33-åringen giftet seg for under to uker siden og flyturen ble gitt som en gave. Brudgommens nærmeste pårørende var også blant vitnene på flystripa da ulykken skjedde, skriver avisen.

Begge de omkomne vil bli obdusert.

Politiet mottok første melding om ulykken ved Reinsvoll flyplass klokka 18.55 mandag kveld. Luftambulansen var de første som observerte flyvraket klokka 19.16.

Politiets krimteknikere etterforsker flyulykken sammen med Havarikommisjonen. VG får bekreftet at det er fem stykker fra Havarikommisjonen som har rykket ut til stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er per nå ikke mulig å si noe om årsaken, skriver politiet.

Det var flere vitner til hendelsen, og politiet vil avhøre dem. I tillegg har Havarikommisjonen bedt om en utfyllende værrapport fra området.

– Det er ikke svarte bokser i disse flyene, og det er ikke påbudt i slike fly. Vi kommer til å se om det er andre elektroniske spor, som mobiltelefoner og annet. Vi håper å finne noe som kan hjelpe oss i undersøkelsen, sier havariinspektør Jon Sneltvedt.