Regjeringen lover 1500 nye sykehjemsplasser

Jonas Gahr Støre (Ap) og regjeringen vil bidra med flere sykehjemsplasser
Jonas Gahr Støre (Ap) og regjeringen vil bidra med flere sykehjemsplasser
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen foreslår å bevilge 300 millioner kroner i statsbudsjettet, tilsvarende 1500 nye sykehjemsplasser i statsbudsjettet for 2024

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver de i en pressemelding lørdag kveld.

– Det skal være trygt å bli eldre i Norge, enten du trenger hjelp hjemme eller en sykehjemsplass, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

– Av mange viktige saker i dette valget, er eldreomsorg den viktigste. Det er helt avgjørende at fellesskapet tar ansvaret for dette. Derfor setter vi av midler til nye sykehjemsplasser neste år, i tillegg til et løft for de som jobber i eldreomsorgen, legger han til.

– Vil prioritere god kvalitet

Han får støtte av helse- og omsorgsminister og partikollega Ingvild Kjerkol.

– Alle som trenger en sykehjemsplass, skal få det. Regjeringen vil derfor prioritere fagfolk og kompetanse for god kvalitet i eldreomsorgen, sier statsråden.

I pressemeldingen varsler regjeringen at 300 millioner kroner vil bli bevilget til første års utbetaling over budsjettet til Helse- og omsorgsdepartementet for 2024.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed øker investeringstilskuddet fra 2,7 milliarder i 2023 til 3 milliarder kroner i 2024.

– Vi vil bidra til gode tjenester nært folk og støtte opp om det viktige arbeidet kommunene gjør for å sikre en verdig eldreomsorg, sier kommunal og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

– Valgflesk

Helsepolitisk talsperson Bård Hoksrud i Fremskrittspartiet reagerer på nyheten.

– Dette oser valgflesk, sier han til NTB.

Stortingsrepresentanten sier at det under Støres regjering har vært en drastisk nedgang i antall nye plasser i eldreomsorgen.

I fjor ble det kun gitt statlig støtte til 481 nye omsorgsplasser, og for 2023 foreslo de ingen penger i statsbudsjettet til nye sykehjemsplasser, sier Hoksrud.