Åpen for alle - alltid

Blodbanken beklager etter hasteinnkalling

Blodbanken beklager for å ha skapt bekymring etter at de fredag hasteinnkalte blodgivere til Haukeland universitetssjukehus på grunn av en «alvorlig ulykke». Illustrasjonsfoto: NTB
Blodbanken beklager for å ha skapt bekymring etter at de fredag hasteinnkalte blodgivere til Haukeland universitetssjukehus på grunn av en «alvorlig ulykke». Illustrasjonsfoto: NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blodbanken på Haukeland universitetssjukehus beklager å ha skapt bekymring etter at de fredag hasteinnkalte blodgivere på grunn av en «alvorlig ulykke».

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må prøve å ikke rope for høyt, slik at vi risikerer å uroe befolkningen, noe som nok skjedde denne gangen, sier blodbanksjef Einar Kristoffersen til Bergens Tidende (BT).

I en SMS fredag skrev blodbanken at det var «akutt behov for blod grunnet en alvorlig ulykke», men de ønsket ikke å si hva det dreiet seg om. Reaksjonene førte til at politiet til slutt ble nødt til å gå ut og presisere at det ikke hadde skjedd en katastrofehendelse.

– Jeg vet ikke om jeg vil slutte å bruke ordet «alvorlig», men jeg noterer meg at det ble en voldsom trigger, sier Kristoffersen til BT.

Etter det avisen kjenner til, skal ulykken blodbanken refererte til, ha skjedd tidligere denne uka, uten at mange personer var involvert. Det var vært en rekke ulykker i Vestland, blant annet i trafikken, den siste uka.