Årets morellsesong kan være den beste i moderne tid

Opplysningskontoret for frukt og grønt melder om en historisk god morellsesong. Foto: Terje Pedersen / NTB
Opplysningskontoret for frukt og grønt melder om en historisk god morellsesong. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB

I år er morellene ekstra store og søte, og sesongen er kort. Årets morellsesong er historisk god, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har aldri opplevd så stort volum på moreller, sier Leif Øie. Han er fruktinspektør i Grøntprodusentenes Samarbeidsråd.

Opplysningskontoret for frukt og grønt melder nå om en historisk god morellsesong.

Øie opplyser at det i 2023 er forventet en avling på 695 tonn, noe som er mer enn vanlig. Siden 2013 har det vært høstet mellom 380 tonn og rett i overkant av 600 tonn.

– Tradisjonelt sett har det alltid vært mest moreller fra Lærdal, men nå er det altså i Telemark de høster de største volumene, forteller han.

Dette bekreftes av morellprodusent Trond Bergskås fra Telemark.

– Sesongen starter rundt 17. juli, jeg regner med jeg kan høste til 7. eller 8. august. Det kommer mye moreller i år, og de er ekstra store og søte på grunn av den gode varmen vi hadde i juni, sier Bergskås.