Åpen for alle - alltid

Krona er på sitt sterkest siden april

Den norske krona er på sitt sterkeste siden april, men er fortsatt svak.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Den norske krona er på sitt sterkeste siden april, men er fortsatt svak.Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske krona er på sitt sterkeste siden april, men den er fortsatt svak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske krona styrket seg mot euroen etter at Statistisk sentralbyrå (SSB) mandag slapp tall som viste fortsatt høy prisvekst i Norge. Utover dagen tirsdag fortsatte kronen å styrke seg og euroen ble handlet helt ned på 11,39 kroner. Det er omtrent 13 øre lavere enn sluttkursen mandag, melder E24

Dette er den sterkeste kronekursen målt i euro siden 17. april, da euroen ble handlet for 11,35 kroner.

Prisveksten i landet er nå så høy at det forventes ytterligere rentehevinger framover. Høyere rente i Norge kan føre til en sterkere norsk krone. Det gir gjerne bedre avkastning for investorer å eie valuta i land med høye renter enn lave.