Drapsetterforskningen i Tana: Siktelsen endres

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har endret siktelsen mot mannen som var grov kroppsskade med døden til følge i Tana. Mannen er nå siktet for drap eller medvirkning til drap.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hålogaland lagmannsrett forkastet i går anken på varetektsfengslingen, og den siktede vil dermed fortsatt sitte varetektsfengslet under full isolasjon. Siktelsen mot mannen er endret til drap eller medvirkning til drap, opplyser politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør, i en pressemelding.

Obduksjon bekrefter drap

Mandag ble Marcus Unsal funnet død i et utmarksområde etter en omfattende leteaksjon. Unsal hadde da vært savnet siden 16. juni.

Den avdøde ble i går obdusert. Obduksjonen bekrefter at den avdøde ble drept, og at det er benyttet en gjenstand med stort skadepotensial.

Det er tatt en rekke beslag i forbindelse med saken som nå gjennomgås, og det er for tidlig å si om dette har vært benyttet under drapet eller på annen måte kan tilknyttes drapet, skriver politiet.

Forstår ikke siktelse

Den siktede mannen, som er i 20-årene, nekter enhver befatning med drapet. Mannens forsvarer, advokat Trond Pedersen Biti, har uttalt til NRK at klienten ikke forstår at han er siktet i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter det politiet kjenner til, er han den siste personen som har hatt kontakt med den savnede.

– Vi er nå i en analysefase, hvor beslag, spor og all informasjon som er innhentet skal analyseres og sammenstilles. Dette er et tidkrevende arbeid, og vi vil ikke kunne gi løpende daglig informasjon om enkelt funn eller bevis som avdekkes. Men vi vil gi befolkningen og mediene oppdateringer når det er vesentlige endringer, påtalemessige avgjørelser og annen type informasjon som vi anser sentral i etterforskningen, opplyser Indbjør.

Kripos koblet inn

Mandag ble også Kripos koblet inn i i saken. Dette ble gjort for å bidra med forsterket etterforskningsledelse og teknisk bistand. Da hadde Usal vært savnet fra boligen til sin mor i over en uke.

– Det er en stor og krevende etterforskning. Vi vet ennå ikke hva som har skjedd med den savnede, eller hvor et eventuelt åsted er, men vi jobber intenst med de, sa Indbjør da.