Sterkt redusert kapasitet på E18 i sommer

Det kan bli trafikkproblemer på E18 ut av Oslo vestover de nestye ukene. Foto: Frederik Ringnes / NTB
Det kan bli trafikkproblemer på E18 ut av Oslo vestover de nestye ukene. Foto: Frederik Ringnes / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trafikken på E18 i sommer vil påvirkes av rehabiliteringen av Bygdøylokket og Sjølystlokket i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidene ved Sjølyst i Oslo starter opp i løpet av uke 27, og det er planlagt ferdig i løpet av uke 32, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Skiltet omkjøring skjer via Ring 3. Byggeleder Øyvind Sæther i Statens vegvesen oppfordrer til å la bilen stå og i stedet reise kollektivt, gå eller sykle. E18 vil ikke være helstengt, men med kun ett kjørefelt i hver retning.

– Nå starter vi på den fasen av prosjektet som vil påvirke trafikkavviklingen mest. Vi skal grave oss ned og gjennom E18 på tvers for å legge ned ny betongkulvert for Hoffselva. Dette er et omfattende arbeid, sier Sæther.

Han forteller at det skal jobbes døgnkontinuerlig for å komprimere arbeidsperioden mest mulig. Samtidig er han klar på at det kan bli store trafikale problemer i området som følge av arbeidet.

Sykkeltraseen på Sjølyst må i juli midlertidig legges om som følge av arbeidene. Omkjøringingen blir smalere, og syklende oppfordres til å senke farten av hensyn til gående. Den midlertidige traseen går sør for dagens trasé fram til oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra midten av august skal det arbeides med å redusere skader i betong og å skifte ut elektriske installasjoner, tavler og skilt. Dette arbeidet skal gjøres på natten. På natten vil det kjøres toveis trafikk i ett løp, mens på dagtid vil begge løp være åpne.

Fra starten av juli og ut i august blir det sterkt redusert fremkommelighet på E18 ved Sjølyst i Oslo.