Barn døde etter ulykke i barne­hage i Farsund

Et barn mistet livet i det som trolig er en fallulykke i en barnehage i Farsund onsdag.
Et barn mistet livet i det som trolig er en fallulykke i en barnehage i Farsund onsdag. Foto: Lister24 / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En jente mistet livet i det som kan ha vært en fallulykke i en barnehage Farsund onsdag ettermiddag. Ordfører Arnt Abrahamsen er sterkt preget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det som har skjedd er bare ufattelig trist. Noe sånt skal aldri skje i en barnehage, sier en tydelig preget ordfører Arnt Abrahamsen til NTB kort tid etter at dødsfallet ble kjent.

Onsdag ettermiddag rykket nødetatene ut til en hendelse i Sunde barnehage i Farsund. Der fant de et barn som ble sendt i luftambulanse til sykehuset i Kristiansand. Barnet ble senere bekreftet død.

– Det var en jente. Våre tanker går først og fremst til de som er direkte berørt, men også til de andre barna som ble vitne til hendelsen, de ansatte i barnehagen og andre foresatte i barnehagen.

Preger lokalsamfunnet

Abrahamsen sier videre at dette er en ulykke som preger hele lokalsamfunnet. Kriseledelsen i Farsund kommune er satt, og det er etablert psykososialt kriseteam for å ivareta foreldre og ansatte i barnehagen.

– Vi har allerede satt i gang flere tiltak. Kirken er koblet inn og vi har også tilbudt de ansatte i barnehagen å samles hvis de har behov for det. Det viktigste er likevel å følge opp familien til barnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig er det ikke helt kjent hva som egentlig skjedd og dødsårsaken er ikke avklart.

Ulykkeshypotese

– Det er litt uklart eksakt hva som har skjedd, men det er trolig snakk om fall fra en stein, sa operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til Lister 24 tidligere onsdag ettermiddag.

Politiet har opprettet sak og gjør nødvendige undersøkelser på stedet. De opplyser at det ikke finnes informasjon i saken som tilsier at det har skjedd noe straffbart.

Politiets hovedhypoteser er at det enten er snakk om en ulykke, eller at dødsfallet har en medisinsk årsak, opplyser kommunen.