Russebilulykken i Flekkefjord: Sjåfør siktet for ruspåvirket kjøring

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjåføren av russebilen som var involvert i en ulykke ved E39 i Flekkefjord i mai, er siktet for kjøring i påvirket tilstand. Siktede har erkjent straffskyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har mottatt analysen av blodprøven. På bakgrunn av dette ble siktelsen mot fører endret til å gjelde kjøring i påvirket tilstand, sier politifaglig etterforskningsleder Tove Glendrange ved Flekkefjord og Kvinesdal politistasjon.

Fem gutter i alderen 17 til 19 år ble sendt til sykehus etter ulykken 1. mai. Russebilen kjørte av veien og havnet i vannet ved Fosselandsheia i Kvinesdal kommune, like i nærheten av grensen til Flekkefjord.

Politiet har siden etterforsket ulykken for å få klarhet i hendelsesforløpet.

De opplyser at siktede er avhørt, og at han har erkjent straffskyld for kjøring i påvirket tilstand og samtykket til førerkortbeslag.

Tove Glendrange i politiet sier at blodprøven er tatt flere timer etter ulykken, og at den ikke gir et riktig bilde av påvirkningsgraden under kjøringen. Hun mener dette vil bli et tema under hovedforhandlingen.

Det gjenstår fortsatt en del arbeid i saken. Politiet venter blant annet på legeuttaler om skaden til de involverte, og rapporter fra krimteknisk og Statens vegvesen.

25. mai bekreftet politiet at alle de fem involverte var utskrevet fra sykehus, og at alle fem var ved bedre helsetilstand enn først fryktet.