Viaplay-sjefen går av - kutter prognosene for 2023

– Viaplay Group er best tjent med at jeg går av, sier Anders Jensen i en pressemelding. Foto: Gorm Kallestad / NTB
– Viaplay Group er best tjent med at jeg går av, sier Anders Jensen i en pressemelding. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere MTG-sjef står klar til å overta jobben.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Administrerende direktør Anders Jensen har sagt opp sin stilling i Viaplay. Det kommer frem i en pressemelding mandag morgen. Han erstattes av tidligere MTG-sjef Jørgen Madsen Lindemann med umiddelbar virkning.

Sjefsbyttet skjer samtidig som Viaplay nedjusterer sine mål for 2023 som følge av lavere etterspørsel i det nordiske og det internasjonale forbrukermarkedet og fortsatt nedgang i reklamemarkedet. Kostnadsprogrammet Viaplay iverksatte i fjor høst på én milliard kroner har heller ikke gitt resultatene styret hadde sett for seg på nåværende tidspunkt.

– Utsiktene for markedene vi opererer i har endret seg betydelig og i et raskt tempo, og gjennomføringen av kostnadsprogrammet har ikke dempet effektene av disse forholdene i tilstrekkelig grad. Virkningen av den makroøkonomiske motvinden på virksomheten krever at vi utfører strategien vår annerledes, sier styreleder Pernille Erenbjerg i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Viaplay-sjefen varsler kostnadskutt på nærmere én milliard kroner

Styrer mot driftsunderskudd

Konsernet forventer å kunne bokføre 7,7 millioner abonnenter når de legger frem sine resultater for andre kvartal senere i sommer. Det vil i så fall utgjøre en marginal vekst fra første kvartal.

De siste årene har Viaplay Group satset stort på rulle ut strømmetjenesten sin i Europa og USA. Nedjusteringen av prognosene for 2023 innebærer at Viaplay Group nå forventer at tapene på den internasjonale satsingen vil være større enn overskuddet i den nordiske virksomheten. Selskapet styrer med andre ord mot et driftsunderskudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til strømmetjenesten med samme navn eier Viaplay TV-kanaler som TV3 og radiokanaler som P4 i Norden.

Les også: Viaplay taper store penger på internasjonal satsing

Flere toppsjefer har sluttet

Anders Jensen har ledet Viaplay siden 2018, da selskapet ble skilt ut av MTG og fikk navnet Nordic Entertainment Group.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært et privilegium og en ære å være en del av teamet som har gjort Viaplay Group til det fremoverlente og framtidsfokuserte selskapet det er i dag. Jeg har fortsatt tro på at selskapet vil få suksess fremover, men jeg føler også at selskapet, i lys av utfordringene vi står overfor, er best tjent med at jeg går av og jeg har derfor bestemt meg for å gjøre det. Jeg ønsker selskapet og teamet det aller beste i framtiden, sier Jensen.

Når konsernsjefen nå forlater selskapet, er store deler av ledelsen blitt byttet ut. Nylig ble det kjent at kommersiell direktør Kim Poder sluttet etter 24 år . Sportssjef Peter Nørrelund pakket sakene etter nesten like lang tid i mars.

– Kjenner selskapet godt

Jørgen Madsen Lindemann var som nevnt administrerende direktør i MTG da TV-virksomheten ble skilt ut i 2018. Etter fisjonen har MTG konsentrert seg om satsingen på e-sport og gaming. Lindemann varslet sin avgang i MTG i 2020.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kjenner Viaplay Group godt og har selvfølgelig fulgt selskapets reise tett de siste årene. Jeg er lidenskapelig opptatt av konsernets enorme potensial og gleder meg veldig mye til å få mulighet til å lede Viaplay Group gjennom de utfordrende tidene og levere på den neste fasen av utviklingen, sier han.

Artikkelen er først publisert av kampanje.com.