Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, mandag 5. juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongeparets fylkesbesøk i Nordland

Kong Harald og dronning Sonja besøker mandag kommunene Hemnes, Hattfjelldal, Leirfjord, Vevelstad, Sømna og Bindal i Nordland fylke.

Pressekonferanse om Sykehuset Innlandet

Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol inviterer til pressekonferanse om Sykehuset Innlandet. Sted for pressekonferansen er Moelv Båtforening.

Internasjonal konferanse i Oslo om beskyttelse av barn

Norge er vert for en internasjonal konferanse for å beskytte barn rammet av væpnede konflikter. Konferansen starter mandag og vil vare helt fram til tirsdag.

Oljeministeren og utviklingsministeren møter John Kerry

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) møter USAs spesialutsending for klima John Kerry. De to skal blant annet diskutere klimateknologi og fornybar energi. Også utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) skal ha samtaler med Kerry.

Danmarks statsminister møter president Biden

Mandag møter Danmarks statsminister Mette Frederiksen USAs president Joe Biden i Det hvite hus i Washington. Besøket finner sted på samme dag som Danmarks grunnlovsdag. På agendaen står blant annet energisikkerhet og klimaendringer.

Norway Chess fortsetter

Det er duket for 6. runde i sjakkturneringen Norway Chess i Stavanger mandag. Magnus Carlsen og Aryan Tari, som representerer Norge, spiller mot hverandre i mandagens parti. Fabiano Caruana leder turneringen foran Hikaru Nakamura. Carlsen ligger på fjerde og Tari sist av de ti som spiller.