Nattens viktigste nyheter

Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 5. juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinne knivstukket på Notodden – mann pågrepet og siktet

En kvinne ble søndag kveld knivstukket i Notodden sentrum. Politiet pågrep natt til mandag en mann i 20-årene. Han er siktet i saken, men politiet er ikke helt sikker på at de har pågrepet riktig person.

Kvinnen er knivstukket flere ganger, og politiet beskriver tilstanden som alvorlig. Ifølge NRK er hun fraktet til Ullevål sykehus i Oslo.

De to skal ikke ha noen relasjon til hverandre, og politiet beskriver hendelsen som tilfeldig vold.

Russland hevder å ha stanset ukrainsk storoffensiv

Russiske styrker har stanset en ukrainsk storoffensiv sør i Donetsk-regionen, hevder det russiske forsvarsdepartementet. I en uttalelse omtalt av Reuters heter det at Ukraina innledet offensiven søndag med seks mekaniserte infanteribataljoner og to stridsvognbataljoner.

– Fiendens mål var å bryte gjennom forsvarslinjene våre i det de mener er frontens mest sårbare sektorer. Fienden oppnådde ikke sine mål, den hadde ingen suksess, heter det i den russiske uttalelsen. Videre heter det at 250 ukrainske soldater ble drept, og at 16 stridsvogner, 21 pansrede kjøretøy og flere stormpanservogner ble ødelagt. Påstandene er ikke verifisert og heller ikke kommentert fra ukrainsk hold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erna Solberg vil bli statsminister igjen

Solberg har sagt nei til flere internasjonale toppjobber hun kunne tenke seg å ta – men kom til at hun i stedet vil forsøke å bli statsminister igjen, skriver VG.

– Jeg blir i Norge fordi jeg har mer å gjøre i norsk politikk. Selv om jeg engasjerer meg i mange store globale spørsmål, så er det å drive politikk for å gjøre Norge bedre, det viktigste, sier hun til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hard dom fra forsvarssjefen om forsvaret: «Betydelige operative svakheter»

Forsvaret mangler ammunisjon, drivstoff, personell og luftvern, og har begrenset evne til å beskytte seg mot cyberangrep. Det skriver forsvarssjef Eirik Kristoffersen i et utkast til sitt fagmilitære råd til regjeringen.

«Sannsynligheten for direkte konflikt og krig på norsk jord eller på territoriet til våre allierte har økt», heter det blant annet i utkastet.

Til tross for flere milliardinvesteringer de siste årene, er ikke Kristoffersen imponert over forsvarsevnen og beskriver muligheten til å operere over tid som «marginal». Han skriver at «Forsvaret ikke vil være i stand til å løse sine mest krevende oppgaver på en tilfredsstillende måte».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zlatan Ibrahimovic legger opp

Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic er ferdig som profesjonell fotballspiller. 41-åringen avsluttet karrieren i AC Milan. Svenskens kontrakt med Milano-klubben går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, sa han at han vil legge skoene på hylla.

– Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans. Zlatan er toppscorer for det svenske landslaget med 62 mål på 122 kamper og har vunnet mer enn 30 titler fordelt på fem land. Han anses som en av de aller beste spissene i nyere tid.

Amerikanske jagerfly ble sendt på vingene for å jage fly som krasjet

Jagerfly ble sendt på vingene søndag kveld, da et småfly krenket luftrommet rundt hovedstaden Washington DC. Senere krasjet flyet sørvest i Virginia. Ingen overlevde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var fire personer om bord flyet, opplyser kilder til både Reuters og CNN, og politiet opplyser at det ikke ble funnet overlevende ved flyvraket. En tjenesteperson sier til kanalen at F-16-flyene ikke skjøt ned småflyet. Reuters får opplyst at det var snakk om et lite fly av typen Cessna Citation. Det kan frakte mellom sju og tolv passasjerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulv felt på Tynset

Natt til mandag ble en ulv felt rett utenfor et fjøs på Tynset. Senest torsdag ble det gitt fellingstillatelse.

Ifølge NRK ble ulven skutt rundt klokka 1 natt til mandag. Ulven gikk rett gjennom gårdstunet og hoppet over et gjerde for å komme inn til sauene, skriver Tynsetingen.

Søndag morgen ble oppdaget to sauer som var tatt av ulv i Teldalen på Tynset.