Gutt under myndighetsalder ble skutt av politiet i Åmot

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en gutt under myndighetsalder som ble skutt av politiet på Åmot i Modum kommune natt til lørdag. Gutten er mistenkt for trusler mot politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fikk klokken 0.44 natt til lørdag flere meldinger om en person som skulle ha forsøkt å ta seg inn i en bolig i Åmot.

– Personen skal ha oppført seg truende overfor andre personer på stedet. Politipatruljen som dro til stedet, bevæpnet seg da det også kom meldinger om at personen skulle være i besittelse av en farlig gjenstand, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser at det litt etter klokken 1 oppsto en situasjon der politipatruljen ble forsøkt angrepet med denne gjenstanden. Siden forsøk på å snakke til personen og bruk av varselskudd ikke førte fram, valgte politiet derfor avfyre skudd mot personen.

– Personen ble kjørt til sykehus og er ikke livstruende skadd. Han er nå mistenkt for trusler mot politiet. Den mistenkte er en gutt under myndighetsalder og er ikke kjent av politiet fra før, skriver politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten etterforsker

Politiet opplyser at de umiddelbart varslet Spesialenheten for politisaker om saken.

– Spesialenheten ble i natt varslet om at en person er skutt i beinet av politiet under en tjenestehandling på Åmot. Fornærmede er ikke påført livstruende skader. Det er besluttet å iverksette etterforskning, skriver Spesialenheten for politisaker i en pressemelding.

Uavhengig av om det er mistanke om at et straffbart forhold er begått eller ikke, har Spesialenheten plikt til å sette i verk etterforskning i saker hvor en person blir alvorlig skadd som følge av politiets tjenesteutøvelse.

Avhør av involverte og vitner

Målet med etterforskningen av politiet er å få klarhet i selve hendelsesforløpet og omstendighetene som førte til at det ble avfyrt skudd.

Spesialenheten opplyser videre at skytevåpenet som ble brukt, er sikret, og at de så snart som praktisk mulig skal avhøre de involverte tjenestepersonene, fornærmede og vitner.

Av hensyn til den videre etterforskningen gis det ikke mer detaljert informasjon om saken på nåværende tidspunkt, understrekes det.

– Vi er i oppstartsfasen av etterforskningen, og det er derfor begrenset hva vi kan gi av informasjon om saken, skriver Spesialenheten.