Dette skjer i dag

Foto: Carina Johansen / NTB
Foto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, lørdag 3. juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødt har landsstyremøte

I dag er det landsstyremøte i Rødt hvor partileder Bjørnar Moxnes skal tale.

Støttemarkering for Fosen-samene

Demonstranter fra NSR-N og Natur og Ungdom har rigget seg til med lavvoer og telt utenfor Statsministerens kontor. Der blir de til klokken 14 lørdag. Da er det ny demonstrasjon på Eidsvoll plass foran Stortinget, og det er da 600 dager siden Høyesterett vedtok at vindturbinene på Fosen strider mot samenes menneskerettighet til kulturutøvelse.

Stoltenberg til Ankara

Nato-sjef Jens Stoltenberg reiser lørdag til Ankara. Han skal delta på innsettelsesseremonien til Tyrkias gjenvalgte president Recep Tayyip Erdogan. Besøket varer til søndag, og de to skal ha bilaterale samtaler, ifølge Nato. Erdogan tas i ed lørdag klokken 13.

Demonstrasjoner i Israel

Lørdag er det ventet at titusenvis av israelere nok en gang skal demonstrere mot statsminister Benjamin Netanyahus regjering. Dette blir 22. uke på rad med demonstrasjoner mot den omstridte regjeringsreformen som blant annet innebærer å svekke høyesteretts makt og gi mer makt til politikerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Full runde i Toppserien

Lørdag er det duket for toppserien for kvinner. 12 runde blåses av klokken 13.45. Rosenborg møter Brann, Lyn møter Vålerenga, Røa møter Arna-Bjørnar, Stabæk møter Avaldsnes og Åsane spiller mot LSK kvinner.

Finalehelg i håndballens mesterliga

Det er finalehelg i mesterligaen for kvinner i håndball i den ungarske hovedstaden Budapest. Det ungarske laget Györ møter Vipers fra Kristiansand. FTC Hungaria møter Esbjerg fra Danmark.