Stoltenberg: – Vi må stanse den onde sirkelen av aggresjon mot Ukraina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse på Nasjonalmuseet i Oslo etter Natos uformelle utenriksministermøte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse på Nasjonalmuseet i Oslo etter Natos uformelle utenriksministermøte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier det er viktig for Nato å hindre Russland i å gå til nye angrep på Ukraina etter at krigen er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må stanse den onde sirkelen av aggresjon mot Ukraina, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg på en pressekonferanse på Nasjonalmuseet torsdag ettermiddag.

Natos utenriksministre har vært samlet til et uformelt møte i Oslo denne uken, og Ukraina har stått øverst på agendaen.

Stoltenberg la vekt på at Nato må forhindre Russland i å gå til nye angrep på Ukraina etter at krigen er ferdig.

– Vi må sørge for at Russland ikke tar seg en pause, omgrupperer og angriper på nytt etter noen måneder eller år, sa han.

For å få til det, må Nato gi langsiktig militær støtte til Ukraina og etablere et rammeverk som gir ukrainerne nødvendige sikkerhetsgarantier.

– Detaljene i dette gjenstår å meisle ut, men ideen om at vi må hindre historien i å gjenta seg selv og forhindre Putin i å fortsette å bryte ned europeisk sikkerhet, er det som er målet, slår Stoltenberg fast.